Pages

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

F34.1

Omakannan sivuilla käydessäni sain huomata, että diagnoosini ei olekaan enää osastoaikainen f32.1 keskivaikea masennustila ilman somaattista oireyhtymää, vaan f34.1 eli pitkäaikainen masennus.

Ensin se kuulosti jotenkin omaan korvaan kamalan pahalta, mutta nyt kun sitä on hetken tässä sulatellut niin ei se olekaan mitenkään hirveä. Onhan se kuitenkin totta, että sairastuin masennukseen lähemmäs kolme vuotta sitten eli on tämä jo aika pitkäaikaista.

Pitkäaikaisen masennuksen kuvaus kun netistä luin ei kuitenkaan välttämättä sovi ihan täydellisesti mulle, mutta on se kuitenkin aivan paikkaansa pitävä, koska ei kyseessä ole absoluuttinen totuus sairaudesta vaan vain kuvaus. Olenhan mä joskus ajatellut, että ehkä tämä diagnoosi olisikin itselle parempi kuin f32.1, joten ei tässä pitäisi olla mitään valittamisen aihetta.


Ran.

ps. huomasin myös Omakantaa katsellessani, että J oli kyllä yrittänyt saada mulle aikaa eräälle toiselle psykiatrille (kaksikin kertaa), mutta tälle ei ollut löytynyt vapaita aikoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano ääneen mitä ajattelet